Home / Waarom Meerwijzer?

Waarom Meerwijzer?

Waarom zou u de oefenwerkboeken van Meerwijzer moeten kiezen?

Oefenen met rekenen en begrijpend lezen, op internet worden op verschillende plekken oefenboeken aangeboden. Ook maken sommige sites veel promotie om een (duur) abonnement af te sluiten om digitaal te kunnen oefenen. Dit heeft zijn voors en zijn tegens. Als u echt effectief wilt oefenen voor een stevige basis qua voorbereiding voor de belangrijkste toetsen van begrijpend lezen en rekenen, dan valt het digitaal oefenen af. Het ziet er allemaal modern en leuk uit, maar het komt bij lange na niet in de buurt bij de manier van toetsen en de sfeer van toetsen. Daarnaast geeft digitaal oefenen ontzettend snel afleiding (zeker nu, in de social media-wereld). Oefenen via de digitale weg; niet doen.

Dan bieden enkele andere sites ook werkboekjes aan. Sommige boekjes zijn rond de 100 bladzijdes, maar bevatten heel veel tussendoelen, of opdrachten die absoluut geen hout snijden. Daarnaast is dit een overvloed aan informatie en opdrachten voor kinderen; erg demotiverend. Andere boekjes zijn erg hip vormgegeven, maar liggen qua inhoud niet dicht bij de toetsbeleving en/of de belevingswereld van de kinderen. Er zijn ook nog sites die bieden boekjes aan op heel erg breed niveau, bijvoorbeeld op “niveau groep 7 en 8”. Groep 7 en groep 8 verschillen qua niveau natuurlijk wél op de basisschool.

De Meerwijzer Oefenwerkboeken zijn apart ontwikkeld voor ieder leerjaar van de basisschool. Soms zelfs uitgesplitst tot het Midden- en het Eind-niveau van een leerjaar. De oefenwerkboekjes hebben een strakke uitstraling, zijn geen dikke boekwerken, geven geen enkele reden tot afleiding, bevatten opdrachten die alleen de belangrijkste doelen trainen en bestaan uit teksten die leuk zijn voor de kinderen. Daarnaast zijn ze ontwikkeld door professionals die dagelijks met de leerstof van de kinderen te maken hebben. Die weten dus exact wat, hoe en waarom er geoefend moet worden. Na de ontwikkeling hebben we ouders en kinderen gevraagd er mee te werken. Hierdoor zijn we tot een ideale lay-out gekomen. Kortom, de Meerwijzer Oefenwerkboeken zijn de ideale oefenmaterialen! Ga dus gauw naar de shop om snel goed te oefenen met rekenen en begrijpend lezen!